Wednesday, February 25, 2009

Moskowicz (Moskowitz) gaat scheiden voor kandidate uit z'n programma Nienke Hoogervorst

Keuze voor jonge collega
Bram Moszkowicz verlaat vrouw

Update: zie onderaan.

Bram Moszkowicz is weg bij zijn vrouw. De 48-jarige advocaat verliet zijn echtgenote voor de twintig jaar jongere Nienke Hoogervorst, die in 2005 het tv-programma De nieuwe Moszkowicz won.
Nienke Hoogervorst en Bram Moszkowicz Foto: ANP

Bram Moszkowicz betitelde kandidate Nienke vier jaar geleden in zijn programma nog als 'een boemeltrein die na een aarzelend begin goed op stoom was gekomen'. Inmiddels collega's werden de twee zó verliefd dat de advocaat er afgelopen zomer de moeder van twee van zijn drie kinderen voor verliet.

Eind 2004 zag de destijds vierentwintigjarige Nienke in het programma De nieuwe Moszkowicz een kans om te laten zien wat ze in huis had. Onder het nietsontziende oog van de camera bracht ze samen met haar medekandidaten drie maanden door in een riant onderkomen aan de Keizersgracht, dat eerder eigendom was van sterrenkoppel Patricia Paay en Adam Curry.

Tijdens de spannende finale van de Avro-talentenjacht voor jonge advocaten, de Nederlandse versie van het Amerikaanse The apprentice van Donald Trump, hield Nienke een gedegen en gestructureerd pleidooi en dito getuigenverhoor. „Er moet nog wat meer passie in mijn pleidooien" gaf ze destijds toe, nog niet wetend hoe goed dat haar jaren later zou lukken… „Dat krijg je in ieder geval niet mee van een wetenschappelijke studie. Dat is iets wat je moet leren."

De geboren IJsselsteinse won, ondanks haar solide en tikje saaie optreden, van de andere, mannelijke finalist Jeroen Nijboer. „Laat me nu maar gaan bewijzen dat ik het waard ben om op zo'n gerenommeerd kantoor te werken", reageerde de winnares ambitieus.

Nienke, die in 2003 in Utrecht afstudeerde, won een driejarig contract bij de Amsterdamse vestiging van Moszkowicz Advocaten, waar naast Bram tevens onder anderen zijn vader en twee van zijn drie broers werken. Daarnaast hield ze een Jaguar, een scooter, een bedrag van 25.000 euro én representatieve maatkleding aan de wedstrijd over. En vorig jaar kreeg ze dus als extra 'bonus' ook de advocaat himself aan haar zijde...

Hoewel het arbeidscontract vorig jaar mei afliep, is mw. mr. N.F. Hoogervorst nog altijd werkzaam bij de gerenommeerde advocatenmaatschap aan de Herengracht. Een kantoor dus waar de liefde niet buiten de deur werd gehouden...

De gelegenheidspresentator en winnares kregen gaandeweg steeds diepere gevoelens voor elkaar. Ze werden zelfs zo verliefd dat Bram zijn tweede vrouw en tevens collega, civiel advocate Juliëtte Polak, verliet. De twee hebben samen twee tieners: zoon Nathan en dochter Chaya. De geboren Maastrichtenaar heeft ook nog een zoon uit zijn eerste huwelijk: Micha.


Update: Bram niet meer samen met Nienke